Slovenščina sl

Skupaj za varnost naših otrok

Z letom 2024 smo na vse naše sveče na tekoči vosek namestili dodatni varnostni pokrovček, ki otrokom preprečuje odpiranje sveč. Sveče so polnjene s tekočim voskom, ki se uvršča med zdravju škodljive tekočine. Že požirek tekočine ali zgolj sesanje stenja je lahko nevarno.

NAVODILA ZA ODPIRANJE SVEČ LUNA IN OLIMP – VARNOSTNI ZAMAŠEK

Na gorilec sveče smo namestili bel varnostni pokrovček, ki od uporabnika zahteva, da uporabi dva različna giba za odprtje sveče. Varnostni pokrovček je potrebno z obeh strani močno stisniti skupaj in ga hkrati zavrteti v levo (v nasprotni smeri urinega kazalca). Pokrovčka ni potrebno potiskati navzdol. Pri tem pomaga, če pokrovček stisnemo s palcem in členkom kazalca močnejše roke. Lahko si pomagamo tudi z odpiračem za steklene kozarce.

Na pokrovčku je reliefna slika potrebnih gibov.

Ko želimo odpreti in prižgati svečo čvrsto stisnemo varnostni pokrovček, kot nakazuje reliefna slika na pokrovčku.

Relief
vir: arhiv podjetja

Pokrovček čvrsto stisnemo skupaj.

Varnostni pokrovček je potrebno z obeh strani močno stisniti skupaj in ga hkrati zavrteti v levo (v nasprotni smeri urinega kazalca). Pokrovčka ni potrebno potiskati navzdol. Pri tem pomaga, če pokrovček stisnemo s palcem in členkom kazalca močnejše roke.

Prvi korak
vir: arhiv podjetja

Stisnjen pokrovček zavrtimo v levo.

Ne da bi popustili stisk pokrovčka, pokrovček zavrtimo v levo. Pomembno je, da nazobčana notranjost varnostnega pokrovčka dobro nalega na nazobčano zunanjost navadnega pokrovčka. Takrat se varnostni pokrovček ne vrti in se sveča lahko odpre.

Drugi korak
vir: arhiv podjetja

Pripravili smo tudi video navodila, v katerih je prikazano, kako odpiramo svečo Luna. Posnetek je dostopen preko QR kode ali internetne povezave.

Vabljeni k ogledu!

Video navodila
QR varnost

Sveč na tekoči vosek ne puščamo na lahko dostopnih mestih in jih shranjujemo stran od otrok ali domačih ljubljenčkov. Upoštevamo varnostna navodila in gorečih sveč ne puščamo v bližini gorljivih snovi ter odprt plamen zaščitimo pred prepihom. Preprečimo nesreče in naj bo varnost v središču pozornosti, ko rokujemo s svečami.

Svoje sveče želimo narediti varne in prijazne za uporabo ter tako zaščititi najranljivejše člane naše družbe.

Ohranjamo tradicijo svečarstva, ohranjamo plamen od leta 1701!