Slovenščina sl

O podjetju PAX svečarna Stele

Podjetje PAX svečarna Stele d.o.o. izvira iz dolgoletne družinske tradicije svečarstva, katerega začetki segajo v leto 1701. Družinsko podjetje se je skozi leta razvijalo in je danes eno najuspešnejših svečarstev v Sloveniji. Svoj uspeh pripisujemo konstantnemu razvoju, modernizaciji proizvodnje, ohranjanju visoke ravni kakovosti naših izdelkov in krepitvi odnosov z našimi poslovnimi partnerji.

Ponosni smo na naše inovativne, kvalitetne izdelke, ki spreminjajo uporabniško izkušnjo prižiganja sveč.

Naši mejniki

Letnica 1701

Začetek svečarske dejavnosti v Lectarjevi hiši
Svečarska dejavnost se je v Lectarjevi hiši začela na najbolj romantičen način – s poroko! Dedinja hiše Klara Legat se je novembra 1701 poročila z medičarjem in svečarjem Jurijem Bitencem.

Letnica 1951

Arhitekt Jože Plečnik, katerega umetelne stvaritve so znane širom po svetu in družinski prijatelj Steletovih, je dal pobudo za izdelavo sveč, okrašenih z odlitki različnih motivov narejenih iz voska. Ti odlitki so se oblikovali v lesenih modelih, ki so jih včasih uporabljali za oblikovanje testa. Prvo tako svečo smo v Svečarstvu Stele pod Plečnikovim mentorstvom izdelali leta 1951 za pisatelja Frana S. Finžgarja ob njegovi 80-letnici. Ideja je uspela in tako še danes izdelujemo sveče po Plečnikovi zamisli in ponosni smo, da smo povezani z njegovim imenom.

Letnica 1990

Podjetje PAX svečarna Stele d.o.o. preraste skromne poslovne prostore v Lectarjevi hiši in se preseli v nove, moderne poslovne in proizvodne prostore na Bakovniku.

Letnica 1994

V želji našim kupcem ponuditi svečo, ki bi gorela dlje, se je razvila dolgogoreča sveča PAX. Ohišje svečke ohranja sloj zraka, ki zagotavlja boljše pogoje za izgorevanje parafina v primeru nizkih zunanjih temperatur.

Letnica 2010

Sveča Luna je prva modularna sveča, ki jo lahko uporabljamo v štirih različicah. Najbolj priljubljena je različica z 1500 ml kartušami tekočega voska. Gori kar 14 dni!

Letnica 2017

Posodobili smo proizvodnjo linijo in s tem povečali proizvodne kapacitete.

Letnica 2018

Ker podjetje raste, smo morali povečati skladišča in prenoviti poslovne prostore – pridobili smo lasten laboratorij in prostorno sejno sobo.

Letnica 2019

Proizvodnjo smo razširili z avtomatizirano proizvodnjo linijo za kartuš s tekočim voskom.

Janez Stele – direktor

Svečarstvo nam je bilo položeno v zibelko. Sveča je unikaten izdelek in ustvariti kvalitetno svečo ni preprosto. Ponosen sem, da lahko nadaljujem družinsko tradicijo svečarstva in opazujem, kako se družinsko podjetje razvija in raste.